Det var en nabo som varslet Naas om at låsen til bommen var brutt opp. Sammen med en annen nabo dro han for å sjekke skogsveiene innenfor bommen. Der oppdaget han at låsen var brutt opp i to skaustuer. Mye redskap var fjernet, og en ovn var veltet. Grunnen til det, var at kjeltringene ville ha ei dekorert sideplate. Det var også rotet endel på jakt etter ting å stjele.

Har skjedd flere ganger

Kristoffer Naas opplyser til avisa at låsen  på bommen er blitt brutt opp fem ganger, og at han er blitt frastjålet tre motorsager, en vedklyver og en pram.

Han nevner spesielt ting med affeksjonsverdi, som det er spesielt ergerlig å miste. Blant annet er gammel skogsredskap blitt borte.

Bra gjort

Irritasjonen over de mange innbruddene gjorde at han og kameraten var ekstra interessert i å få tatt tjuvene denne gangen, så da de så at noen satt og grillet i i veien, sjekket de bilen deres. Der var det mange gjenstander som de kjente igjen, noen av dem med navn på.

Kristoffer Naas handlet resolutt og sperret tjuvene inne med bilen sin, som han satte tvers over skogsveien. Så tilkalte han politiet, som kunne arrestere kjeltringene en times tid seinere.

Hytteavisen gratulerer.