– Ellers er det mye som kan fungere, opplyser Thomas Løkeberg, som driver tradisjonsrike Meyers Farvehandel i Tønsberg. – Men det må være samsvar mellom bildekvalitet og areal.

tapet biblioteket
Bibliotekhyllene er blitt tapet.

Alt avhenger av fantasien

Han forteller at bedriften blant annet kan tilby å lage en tapet for deg, som ingen andre enn du har, for eksempel med dine egne bilder som motiv. Eller en barnetegning, et gammelt brev eller brudebildet av oldemor og oldefar. Men da må du sørge for å scanne selv eller få noen til å gjøre det for deg, for  i den opprinnelig så tradisjonelle malerforretningen tar de bare imot digitale bilder.

– Grunnen er at vi ønsker å holde prisene nede og ikke ha noen fordyrende tillegg, opplyser Thomas Løkeberg. – hos oss er en pris en pris.

Ikke til å bli flådd av

For at det ikke skal bli så dyrt, tilbys bare én tapetvariant i bredder på 75 eller 140 centimeter. Det er en glatt fibertapet som er ganske grei å sette opp, i alle fall den smaleste.

– La oss si at du har en vegg på sju kvadratmeter, som er veldig vanlig. Da kommer den på rundt to og et halvt tusen kroner.

Thomas opplyser også at det ikke er uvanlig å tapetsere deler av vegger.

Røgeberg1
Thomas Røkeberg med Kapo-plate, et godt alternativ til tidligere tiders papirplakater.

– Gøy med noe ikke alle har

Fototapeter og andre lignende produkter er ikke noe kjempebutikk, men innehaveren synes det er moro å tilby noe ikke alle andre har, og som kan gjøre butikken mer komplett.

– Foreløpig i alle fall, er det ikke mange farvehandeler som har det samme tilbudet, sier han og legger til at de har levert endel til hytteeiere på både Nøtterøy og Tjøme.

Så hvis du bor eller har hytte i rimelig nærhet av Tønsberg, er han veldig glad hvis han kan skaffe deg noe helt unikt også.

Plate, lerret og folie

Meyers Farvehandel har også andre produkter innenfor den samme sjangeren.

– Kapa-plate eller arkitektplate, som den også kalles, er ett eksempel. Det blir en slags plakat, bare mye stivere og skikkeligere enn tradisjonelle papirplakater.

Thomas Løkeberg opplyser at de også kan tilby lerret og diverse folieprodukter.

Røgeberg2
Folie som kan klistres rett på for eksempel ei dør, og rives av igjen.

Ulike klistreprodukter

– Som dette, for eksempel, sier han og viser oss en diger sjiraff som er klistret på ei av dørene i butikken.

Vindusfolie er også en mulighet, for eksempel for å hindre innsyn, og da kan det jo være hyggelig å ha den i sitt eget design.

Folie passer også godt til såkalte veggord.

– Skriv enkeltord som betyr noe for deg, korte setninger eller hva som helst, oppfordrer han.

– Utfordrer du kreativiteten din, finner du sikkert på noe bedre enn HOME, som vel har vært i overkant populært en stund.

Anbefaler god oppløsning

Siden trykkemaskinen håndterer bredder opp til 147 centimeter, er dette begrensningen på de sistnevnte produktene, mens du kan få dem omtrent så lange du bare vil.

– Og som sagt, skal du dekorere større veggflater, er det tapet som gjelder. Hvis bildet ikke allerede er tatt, bør du absolutt ta det med et speilreflekskamera på beste oppløsning, oppfordrer Løkeberg,

Men han er åpen for å vurdere det meste. Da tar han eller en av medarbeiderne hans en  utskriftsprøve til deg, så du selv kan se hvordan resultatet vil ta seg ut.

EN VARIANT AV ARTIKKELEN BLE FØRST PRESENTERT I LOKALAVISA ØYENE 10. APRIL

Du kan få din egen dekor også på bygningsplater.