Picasa
Blomstertrend 2015 - harmomious horizon

Tekst og foto: Tonje Bergh, Plantmania AS

Begge temaene bygger på funksjonelle- og tidstilpassende løsninger, og har en fargeskala som spenner fra det helt rolige og harmoniske til en eksplosjon av optimistiske og klare farger.

Stilen i interiøret henter inspirasjon fra teknologiens verden samtidig som man ser en ny luksus. En luksus som gir et forbruk som er preget av god samvittighet, fordi produktene er produsert under gode arbeidsforhold, og man har tatt høyde for både miljø og resirkulering av materialene.

Harmonious Horizon

Dette temaet handler om å være i et trygt og godt univers, med harmoniske, duse farger og materialer i organiske former. Harmonious Horizon fører oss til en oase - vekk fra tidsstress og støy.  Den rolige og dempede stemningen sammen med de funksjonelle og praktiske panteløsningene, gir forandring og fornyelse

Harmonious Horizon - farger

Harmonious Horizon byr på en rekke nye basisfarger bla. milde, duse, grønne farger kombinert med kakifarger og velkjente pudderfargede toner. Dette er farger som harmonerer fint med de populære gråfargene og ulike trematerialer.

Mer om Harmonius Horizon

Harmonious Horizon - planter

Aloe, Henge begonia (Begonia x tuberhybrida), tykkblad (Crassula), Echeveria, ildtopp (Kalanchoe), krydderurter, porselensblomst (Hoya), rotterumpe (Peperomia), orkide (Phalaenopsis), primula, ranunkel(Ranunculus), Senecio, fioler (Viola).

Harmonious Horizon - potter og styling

I stilen Harmonious Horizon er det fargen som er viktigs og ikke selve materialet, men pottene kan gjerne være i organiske former. Bruk materialer som tre, betong eller plastikk som ser ut som tre. Sett gjerne velkjente planter sammen på ulike måter og bruk fargesammensetninger som gir oss nye planteopplevelser.

Picasa
Blomstertrend 2015 - Urban beach

Urban Beach

Dette temaet handler om et urbant uteliv inspirert av den kaliforniske kulturen, drømmen og mentaliteten. Vi kan her være litt modige å kombinere farger som rosa, gul og oransje for å skape optimisme, fest og en eksplosjon av farger. Kulørte drinker, solsenger, byens pulserende liv, parasoller og strandens døsighet. I temaet Urban Beach er det plass til både blomstrende romantikk og minimalisme – rommenes grenser viskes ut og vi flytter både kjøkken og stuen ut på terrassen.

Urban Beach - farger

Fargene er klare, varme og optimistiske, og den røde fargen brukes som en kontrast. Blå er den nye basisfargen og de grå nyansene brukes som bunnfarge for å skape ro i et fargerikt univers. Sølvfargen brukes som en detalj.

Urban Beach - planter

Fargede margeritter (Argyranthemum), kaktus, klokke (Campanula), Capsicum, georginer (Dahlia), gerbera, hawaiirose, (Hibiscus), hortensia (Hydrangea), ildtopp (Kalanchoe), krydderurter, Nemesia, petunia, potteroser (Rosa).

Urban Beach - potter og styling

 

Pottene kan være i forskjellige farger eller fargekombinasjoner og kan gjerne være i sølvmetall, gummi, plexiglass, tre eller stoff. For å få et urbant uttrykk, kan pottene være i betong eller fiberclay.  Plantekasser med hjul kan flytte ved behov, enten du er inne eller ute.

Kilde: PEJ- gruppen/ Floradania