Nok en gang arrangerer Norges Jeger- og Fiskerforbund Fiskesommer for de yngste. 

- Hvert år i 12 år på rad har vi tatt i mot barn ved vannkanten og gitt dem en smakebit på ekte fiskelykke. Dette er blitt en tradisjon vi er svært stolte av, skriver NJFF i en pressemelding. Det arrangeres Fiskesommer over hele landet i perioden 1. juni til 31. august på i alt 100 ulike steder. Sett av et par timer med de yngste, og NJFF garanterer en god sommeropplevelse, appellerer NJFF.

Alle barn får premier

Fiskesommer er ikke en konkurranse. Fokuset er å gi barna en smakebit på fiskeglede. Likevel vil alle deltagende barn få fine premier. Kurset er gratis og forhåndspåmelding er ikke nødvendig.

Ingen andre land kan vise til tilsvarende stor deltakelse innen fritidsfiske som Norge. Av den voksne befolkningen fisker i overkant av 50 % en eller flere ganger pr år. Blant barn i aldersgruppen 11-16 år fisker hele 84-88 % en eller flere ganger pr år. Dersom ivrige sportsfiskere defineres til å være de som fisker ti eller flere ganger pr år, så regner mani med at ca 500.000 nordmenn kan settes i denne kategorien.

- Vi kan med rette si at vi ikke bare er født med ski på beina, men også med fiskestang i handa.

Arrangeres 100 steder

I Fiskesommer har forbundet plukket steder hvor det er lett å få fisk. Så her er det bare å ta med seg stanga og møte opp på angitt sted, skriver NJFF og henviser til forbundets hjemmeside for å finne oversikten over alle de 100 fiskesommerarrangementene.

Du finner oversikten her.