Foto: Stein Ove Helstad

For noen år siden fikk foreningen tillatelse til å bygge en utsikts- og overnattingshytte på den spisse toppen Blåfjellet. I helgen ble en ganske så moderne gapahuk åpnet ved Meisalvatnet. Begge tiltakene er gjort med stor innsats fra en del medlemmer i hytteforeningen. Tanken bak er at også allmennheten skal finne det attraktivt og trivelig å besøke det flotte fjellområdet.

Gapahuk 2
Sist helg tok Nesset-ordfører Rolf Hurlen (nummer fire fra venstre) med seg sambygdingene på tur til toppen av 1200 meter høye Blåfjellet. Her er turfølget samlet foran Blånebu, hytta som ivrige dugnadsfolk fra Meisalfjellet hytteforening bygde i 2010. Foto: Ola Myrset

Dugnad på 1200 meter

Anstrengelsene med å bygge Blånebu på en 1200 meter høy fjelltopp var nok vesentlig mer krevende enn å lage gapahuken. 14 kvadratmeter store Blånebu som ble tatt i bruk i 2010, er åpen for alle som ferdes i fjellet, året rundt. Den har 21 sitteplasser, og inntil sju personer kan også overnatte her.  

Les mer om Blånebu her.

Etter turen til Blåfjellet kan fjellvandrerne nå slappe av i den nye, store gapahuken, drikke siste rest av safta og strekke ut med utsikt over Meisalvatnet.

Omtrent slik forløp den såkalte ordførerturen i Nesset sist helg. Ordfører Rolf Hurlen inviterte sambygdingene på tur nettopp til Blånebu og ved nedkomsten var det han som fikk æren av å klippe over snora til gapahuken.