Svaret er ganske enkelt at han gjør det for å skape blest om CWASS, Cambodia Work And Student Society. Hva de driver med, kan du lese på cwass.no. Der er det mye informasjon, og på bloggen hans kan du også se hvordan det går med syklingen. Han har nå nettopp startet på Buskerud.

Etter hva vi har lest i Tønsbergs Blad, mener den unge mannen virkelig alvor og har lagt ut leiligheten sin i Tønsberg for salg.

Det han får for den, skal gå til organisasjonen.

Håp om bedre framtid

Blant mye annet skal CWASS selge fadderordninger for å gi unge mennesker en mulighet til å ta en utdannelse, så om du blir bedre kjent med han over matbiten du eventuelt spanderer, og blir tent på prosjektet hans, synes det som at noen kroner i tillegg til maten kan bety noe for mennesker med håp om ei bedre framtid. For målet med sykkelturen hans er å skaffe flest mulige faddere.

I tillegg leser vi at CWASS skal forsøke å gjøre veien kortere mellom kambodsjansk bedrifter og det internasjonale markedet, noe som vil kunne sikre rettferdige priser og fjerne mellomleddet, som ofte er store internasjonale selskaper.

En tomåneders tur?

Turen startet på Lindesnes 5. juli, og han vet ikke når han kommer fram til Nordkapp. I slutten av august en gang, kanskje?

Vi får håpe hytteholk og andre sørger for at han får mat nok til å klare å tråkke.