For er det noe vi vet, så er det at somrene er veldig ulike, og at det er umulig å si noe fornuftig om den som kommer til neste år, i 2016 eller lenger fram i tid.

Ny E18

Et annet agument som gjelder Vestfold, Grenland og den nordre delen av Sørlandet, er at disse områdene har fått en kortere reisetid fra Oslo etter at hele Vestfold fikk firefelts vei helt i begynnelsen av juli.

Hvis det er rett at dette virkelig slår ut i salget nå, er det litt rart. Denne veien er jo ikke blitt til over natta, så da burde vel folk heller ha posisjonert seg et år eller to i forveien.

Snøen som falt i fjor

Enkelte fjellområder hadde voldsomt med snø sist vinter, til glede for skientusiastene og kanskje til irritasjon for dem som måtte på hytta flere ganger enn de egentlig hadde tenkt, bare for å måke. Skal dette også være et argument for kjøp eller salg av fjellhytta?

Det er i alle fall ikke sånn at vi har noen garanti for at den neste vinteren blir en kopi av denne.

Dagens eurokurs: 8,36

Mange kjøper hus eller leilighet i Middelhavsområdet. Grunnene kan være mange, som sikrere sommervær, rimelige flybilletter og gunstig eurokurs.

Akkurat nå ligger den sistnevnte på 8,36, men det er ikke lenge siden den var et lite stykke nede på sjutallet. Og for få år siden krøp den såvidt over tierstreken.

Og hva vet vi egentlig om utviklingen i flymarkedet? 

Tenk deg om

Om vi skal prøve å trekke en konklusjon, må det være at du tenker deg grundig om, enten du skal kjøpe eller selge, og huske at både været, økonomien og kommunikasjonene forandrer seg hele tida.

Forandrer seg gjør muligens også de enkelte kommunenens holdninger til hyttefolket, men hvor hardt de ønsker å beskatte hytteeierne, bør absolutt også være med i vurderingene.