Meldingen fra hyttebransjens grand old man passer med det inntrykk som har festet seg gjennom vinteren. Flere hytteprodusenter melder om rekordsalg, og eiendomsmeglere i flere regioner har fortalt om salg all time high. Det er de mellomstore hyttene i prisklassen opp til rundt tre millioner kroner som slår best an i markedet.

Ski, kronekurs og renter

Hyttetorget er en av de ledende leverandørene av utstyr og inventar til hytteeierne.  At ”hytteboomen” nå merkes også på utstyrssiden tilskriver han flere forhold.

- Den sterke kronekursen synes å få nordmenn til å redusere pengebruken sin utenlands og vende seg mot det hjemlige hyttelivet. Den sterkt voksende interessen for langrenn medfører også at de tradisjonelle hyttene – de fra 1960 og 1970-tallet har fått en renessanse. Folk renoverer og fornyer, og gamle hytter får nytt liv takket være denne oppblomstringen av langrennsinteressen, sier Larsen.

Venter god besøk

Han legger til at de lave rentesatsene også stimulerer til å investere i hytta.

Dagene framover er han blant dem som skal  gi tips og råd til det store publikumet under HYTTEMESSEN på Hellerudsletta.

- Jeg tror vi går en flott messe i møte og har på følelsen at besøket kommer til å bli svært godt, smiler hyttenestoren fra Sandefjord.