Steintrapper
Steintrapp

Boka er skrevet av Tor Inge Vormedal og er gitt ut på Vormedal Forlag.

Klikk på bildene, så får du se dem i stort format.

Krukker
Krukker

Egenomtale av boka:

Ifølge omtalen på forlagets egne nettsider er boka for alle som er glad i naturstein.

Som byggemateriale har naturstein fått en renessanse de senere årene. Der hvor betongen tidligere var enerådende ser vi i dag at naturstein brukes i alt fra veibygging og parkanlegg til gjerder og husvegger.

Naturstein er et miljøvennlig og vedlikeholdsfritt byggemateriale som i de fleste tilfeller både er bedre og billigere enn betong. Dessuten er det pent å se på.

I tillegg til å vise frem fine eksempler på gammel og ny bruk av naturstein, har boken flere kapitler som er nyttige både for de som jobber med naturstein og de som ønsker å jobbe med naturstein.

I boken gir dyktige fagfolk innen naturstein gode tips på hvordan man setter opp natursteinsmurer, tørrsteinsmurer, forblending av store vegger, kløving av stein m.m. Gjennom tekst og bilder ser vi arbeidsprosessene steg for steg.

Boken er rikt illustrert og viser flotte eksempler på bruk av naturstein i alt fra kontorbygg, hus og hytter til parker og allmenninger.

naturstein2
.

Rosende avisomtale

Vi må innrømme at vi ikke har sett boka, men bare en omtale av den, så vi lener oss litt på Karmsund Avis, som skriver at det siste året har Vormedal og kona reist rundt om i hele landet for å se på gammel og ny bruk av naturstein og dokumentert denne i tekst og bilder.

Avisa avslutter omtalen med et håp om at boka får bein og gå på over hele landet, for det fortjener den virkelig ifølge anmelderen.

Skulptur
Skulptur med blomster

Flere bilder.

Her er noen flere av bildene fra boka.

Klikk på dem og la deg inspirere.

Steingard
Steingard med blomster
Blomsterbed
Blomsterbed