Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ønsker at folk bosetter seg på hytta

Telemarkskommunen Kviteseid vil at hytteeierne skal kunne bosette seg fast på hytta.  Flere innbyggere er en nøkkel til økte inntekter.

Oppstue

Initiativet kommer fra Miljøpartiet, som fikk hele kommunestyret med seg på å utrede ideen. Partiets representant, Jon Ingebretsen, ønsker spesielt at det skal legges til rette for at hytteeierne i Vrådal kan bli fastboende. De nyere hyttefeltene har samme tekniske infrastruktur som et boligfelt, og mange av hyttene har boligstandard, ifølge Ingebretsen. 

Flere er interessert

– Til nå har rundt 10-12 hytteeiere med hytter her meldt sin interesse for å kunne ta i bruk hyttene sine som permanente boliger, og dermed melde flytting til Kviteseid. Flere er i tenkeboksen. Det dreier seg om både barnefamilier og pensjonister, sier Miljøpartiets representant til Nationen. 

Vrådal er utpekt

De store hyttefeltene i Vrådal ligger sentrumsnært. Tilflyttere vil derfor ikke har lang vei til barnehage, butikk og bussholdeplasser. Arbeidsplasser kan det derimot være vanskeligere med.

- Noen kan kanskje ha hjemmekontor, andre kan kanskje få jobb i nabokommuner, sier han.

I denne omgang er det tale om en prøveperiode der hytteeierne gis en treårig dispensasjon fra regelen som fastslår at hytter ikke kan brukes som fast bopel.