Bildet: Telemark turistforenings løypekoordinator Kaj Eggesvik gratulerer Løvenskiold-Fossums løypekjører Stian Haugerød med flunkende ny løypemaskin for Svanstul-området.

 Skien. Høyfjellsterrenget rundt Svanstul og Sauheradfjella er Grenlands-regionens populære utfarts- og hytteområde. Også vestfoldinger søker seg til dette attraktive friluftsområdet. Som for hyttefolk flest er gode skiløyper en høyt verdsatt kvalitet også på Svanstul. En splitter ny løypemaskin kjørte sin jomfrutur i går torsdag og skal vinteren gjennom sørge for dobbeltspor med skøytemuligheter i midten.

Hovedtraséene Huldreløypa og Steinbruløypa vil bli bedre enn noen gang, forteller Stian Haugerød. den nye maskinen freser hele sporbredden og gir en ekstra fres på ytreområdet før løypene settes.

Ny løypemaskin på sporet

 - Den gamle maskinen var nedslitt, og i fjor ble det flere avbrudd i prepareringen. Det skal vi unngå i år med ny og driftssikker maskin, sier Haugerød. Fortsatt er det i minste laget med snø, og vi har kun grunnpreparert Huldreløypa. Snøværet som er meldt til helgen, trenger vi for å sette skikkelige spor.

Telemark Turistforenings løypekoordinator, Kaj Eggesvik, gratulerte Løvenskiold og Stian Haugerud med den nye løypemaskinen. Han så fram til godt preparerte løyper og fortalte at det også vil bli satset på skuteroppkjørte spor i de mer perifere områdene, der den nye løypemaskinen er for stor til å komme fram.
 
Løyper også for rolige turgåere
 
- For turfolk kan et enkeltspor være vel så bra som de store «veiene» og mange som foretrekker et rolig tempo kan få mange fine naturopplevelser i slike løyper som blant annet omfatter Narefjell og Svanstulfjellet, sier Eggesvik. Men for å komme opp i disse terrengene så må vi ha mer snø, i så måte er kommende helgs værvarsel svært lovende. Med 10-15 cm litt tung snø så er skisesongen i full gang på Svanstul, lover Eggesvik.
 
 
Yr.no melder mye snø i helgen og dagene framover og Mette Sannerholt Andersen i Svanstul Utvikling AS forteller at løypetelefonen (tlf. 35 50 43 55) er åpnet for sesongen.
 
Røde Kors er på vakt
 
- Her og på løypeinfosidene til svanstul.no får du løpende oppdatering om løypeforholdene med direkte link til værstasjon og webkamera i området, forteller hun. Røde Kors har beredskapsvakt i helgene hele skisesongen og er å treffe i Røde Kors-hytta midt i Huldreløypa. Og litt lenger innover i Huldreløypa selger Telemark Turistforening nystekte vafler i turisthytta «Fugleleiken», noe som er populært for dagbesøkende og hyttefolket i Svanstul hyttefelt.
 
Hun gleder seg over vintersesongstart i det populære villmarksreservatet og ønsker skifolket god tur til Svanstul!