Ifølge avisa er et sprik på 5,15 millionar kroner på Gaustablikk i Tinn trolig rekorden i fjell-Telemark de par siste åra.

Skivebom

Prisantydningen var på 13.500.000 kroner, mens salget endte på 8.350.000, noe som måtte føles kjipt. I alle fall hvis selgeren virkelig trodde på det høye utgangspunktet.

Sagt med andre tall, betydde priskravet en kvadratmeterpris på 80.838 kroner, mens omsetningsprisen «bare» ble på 50.000 da salget skjedde for vel to år siden.

Uetisk?

Ifølge Varden vil ikke eiendomsmegleren som hadde salget, kommentere handelen. Og en annen megler skal være svært lite glad for at Varden tar opp at firmaet hans har gått på flere millionsprekker i det siste.

Men eiendomsmegler Torbjørn Meli har ingenting imot å uttale seg. Han skal være en av dem som kjenner hyttemarkedet i øvre Telemark svært bra og karakteriserer priskravet på 13,5 millioner som vanvittig.

Han stiller et betimelig spørsmål, er det selgeren eller megleren som løfter prisantydningen til sånne høyder. Hvis det er megleren, mener han at høye prisantydninger kan være med på å sikre oppdrag.

– Det er ikke etisk å operere med lokkepriser, men den andre veien er det visst ingen regler, sier Torbjørn Meli til avisa.

Han mener at denne prispolitikken kan bidra til å forlenge den negative trenden som har rådd i markedet de siste åra.

Mulighet for kupp? Eller overprising?

Les om begrepet NY PRIS !!!