Molde-mannen Bjørn Myrset har konstruert og patentert løsningen, som om kort tid ventelig blir satt i produksjon til mange friluftselskeres tilfredshet.

 

- Jeg fikk patent på den såkalte bikamaranen i oktober i fjor og håper den kommer i produksjon med det første, sier Myrset. Begrepet bikamaran er satt sammen av bike, kajakk og catamaran. Det dreier seg om ei ramme der det på ene siden er montert holder for to sykler og på andre siden kajakkholdere. Det er avtakbart drag. Det som oppnås er at man kan dra på tur over øyer og sund, over fjorder og eid, langs vassdrag og skogsveier, dels med kajakk og dels på sykkel.

011

Ideelt for to

Dersom kajakken er på bikamaranen kan hjulene plukkes av og resten av bikamaranen med festeanordninger og flottører kan plasseres på standard lastholdere på biltaket for transport.

 

Når kajakken ligger i bikamaranen på land, ligger den i et standard kajakkstativ. Når den ligger på sjøen ligger den oppå og kajakkstativet justeres da til å passe bakskroget på kajakken som blir en trimaran.

 

- Det brukes stropper til feste av kajakken på bikamaranen både til lands og til vanns. Det kan plasseres to sykler på den på sjøen og to kajakker oppå hverandre på veien slik at et par kan dra på tur og eventuelt vekselvis dele på oppgaven med å trekke bikamaranen, forklarer konstruktøren.

 

Solide utenlandske merkevareprodusenter har allerede meldt sin interesse for å sette bikamaranen i produksjon, men Myrset ønsker primært at produktet lages her hjemme.