Grunneierne har ikke våget å satse før de visste om Trysil kommune ville tillate snøscooterløyper. Etter at kommunen stilte seg positiv, har da også interessen for og etterspørsel etter hyttetomter i området økt.

Kremtomter

– Vi har ventet på dette lenge, og det føles endelig som at det er trygt å satse. Scootervedtaket ble avgjørelsen for vår del, sier den ene av eierne av det aktuelle området i Fulufjellet, May Irene Bråtalien til Østlendingen. Sammen med Jan Erik Nordnes satser hun nå på å selge 75 tomter i et område som ligger opp mot Ljørdalen, som er en del av den norsk-svenske nasjonalparken Fulufjellet. Nordnes karakteriserer tomtene som kremtomter.

Satser på scooterutleie

Det er altså kommunestyrets ja til etablering av scooterløyper som gir motivasjonen til hyttesatsingen i Ljørdalen. Neste år startes scooterutleie og det nye hytteområdet åpnes. I den forbindelse vil de også lansere en egen ferdighytte for Fulufjellet.

Mer å gå på

- Jeg tror tomtene vil gå fort på dette området, sier Nordnes som mener å kunne tilby unike tomter med alpinanlegg, scooterled og nærhet til nasjonalparken.

Fra før er det rundt 600 fritidsboliger i Ljørdalen. De to grunneierne har flere områder som på sikt kan gi muligheter for utbygging av hundrevis av nye hytter