Men hytteeier Terje Jørgensen klager ikke. I et års tid har han ventet på tillatelse til å sette opp en såkalt husstandsvindmølle på familiens hytteeiendom i Meberg, Lista.

Ni meter høy

Til avisa Lister forteller han at mølla er på maks ni meter i høyden med en rotor på seks meter. Modellen er beregnet for husstander – i hans tilfelle handler det altså om å skaffe grønn energi til hytta. Denne typen energiproduksjon er ganske utbredt blant annet i Danmark.

Ifølge Jørgensen vil de spare en mye. Blant annet slipper de nettleie for strømmen som brukes av dem selv.

Inntjent på ti år

– Hvis det blir overskuddskraft kan vi eventuelt levere det på nettet. Vi regner med å tjene litt tilbake i løpet av ti års tid, og at vi da tjener litt på investeringen, sier hytteeieren til Lister.

Søkeprosessen har tatt omtrent et år, og han er ikke sikker på hvor lang tid det tar endelig svar kommer. Han betegner dialogen med kommunen som god og ryddig.

 - Min største motivasjon for å sette opp denne møllen, er miljøet. Og det andre er besparelse på sikt, forteller han og legger til

at de har en hytte som krever en del strøm. Lista mener han er perfekt for vindmøller. Her blåser det jo både natt og dag, sier han til Lister.