Vi regner med at også du er plaget med punktering når du er ute og sykler, kanskje særlig sånne småpunkteringer som du ikke merker at skjer, men som bare er der når du skal ta fram sykkelen på neste tur. Og nettopp disse punkteringene er lettest å bli kvitt.

Selvreparerende slange

Produktet som fjerner disse småpunkteringene, er selvreparerende slanger. Du får dem på Biltema for en femtilapp. Om de finnes andre steder også, kan godt hende, men vi har bare fått tak i dem på biltema.

Orange stoff

Hemmeligheten er en væske inni slangen, som tetter hullet når det oppstår, som regel uten at du merker at noe har skjedd.

Litt alvorligere punkteringer

Noen ganger hender det at du vil få et varsel, en svak hvislelyd når den orasnsje guffa tyter ut. Da gjelder det å sette fingeren foran hullet og vente noen minutter, så er det stor sjanse for at du i det minste kan sykle hjem til hytta uten at dekket blir flatt. 

Men når du kommer hjem, er det lurt å kaste den gamle slangen og bytte til en ny.

Noen ganger er det umulig

Dessverre har disse slangene også sine begrensninger. Hvis hullet blir for stort, er det ikke håp, og alt stoffet renner ut. 

Da får du trøste deg med alle de punkteringene som du har unngått uten i det hele tatt å ha merket dem.

Ha godt trykk

Uansett hva slags slange du har på sykkelen, ha skikkelig trykk i dekkene. Da risikerer du ikke at for eksempel en stein får trykke slangen mot felgen og lage hull i den på den måten.

I stedet skvetter gjerne steinen unna uten å gjøre skade.

Men, da er det viktig å ha solide dekk, så ikke slangene sprenger dem.