– Det var røykvarsleren som reddet oss, skriver hytteeieren i en tekstmelding til avisa OPP. 

Politiet mottok melding om brannen natt til mandag. Operasjonsleder Einar Røstum bekrefter overfor avisa at de fire personene i hytta selv varslet om brannen etter å ha blitt vekket av brannalarmen.

Les også: Hytteeiere slurver med brannalarmen.

Brannvesenet i Oppdal rykket ut med 12 mannskaper, inkludert røykdykkere og tankbil. Innsatsleder Steingrim Falksete fra Trøndelag brann og redningstjeneste (TBRT) forteller at brannen hadde utviklet seg kraftig da de kom fram.

Familien ble ivaretatt av helsepersonell og fraktet til et hotell i Oppdal etter å ha inhalert litt røyk, men de skal ellers være uskadd.

Mannskapene fikk kontroll over brannen like etter klokka fem på morgenen. Brannårsaken skal nå etterforskes, men politiet har allerede en teori om hendelsesforløpet.

– Det skal ha begynt å brenne i noen gardiner, og de som var i hytta våknet av brannalarmen, sier operasjonsleder Røstum til avisa.

Brannen i hytta førte til mye røyk som drev utover Nerskogen, og flere naboer ble berørt. Avsnittsleder Geir Stenkløv ved politiet i Oppdal forteller at de måtte vekke flere hyttenaboer som sov med åpne vinduer og fikk røyk inn i hyttene sine.

– Det var seks personer i en av hyttene som vi vekket, sier Stenkløv til OPP. Han er lettet over at ingen personer kom til skade.

– Det gikk bra med folket heldigvis, og det er vi veldig glade for. Men de var tydelig berørt av det som skjedde, avslutter Stenkløv.