Til høstdugnaden i 2020, hvor det skulle ryddes buskas på fellesarealer og ubebygde tomter , var det innhentet tillatelse fra tre av fire tomteeiere. Den fjerde tomteeieren var verken varslet eller hadde gitt samtykke til ryddingen. Like fullt ble også denne fjerde tomta ryddet.

Da eieren ble klar over hva som var skjedd, framsatte han krav om en erstatning på hele 890.000 kroner. Beløpet framkom etter konsultasjon med en anleggsgartner. 

Saken ble tatt til tingretten der Gjertsen sammen med to andre styremedlemmer, ble holdt ansvarlig for det som var skjedd. Tingretten konkluderte imidlertid med full frikjenning siden den anså verdien av vekstene på den aktuelle tomta for å være helt verdiløse.

Tomteeieren anket imidlertid saken til lagmannsretten, som i desember 2022 dømte Gjertsen og styreformannen i hytteforeningen til å betale 140.000 kroner i erstatning. Med saksomkostninger endte regningen for Gjertsen på 345.000 kroner.

Gjertsen og hans kone måtte ta opp lån for å dekke kostnadene forteller han til Hamar Arbeiderblad. Forsikringen dekket bare 100.000 kroner av saksomkostningene.

– Jeg lærte at det er viktig å ha en ansvarsforsikring for styremedlemmer i velforeninger. Denne erfaringen har vært dyr, men jeg håper andre kan lære av mine feil, sier han til avisa. 

Han legger til at selv om saken har vært tøff, skal det ikke ta fra ham gleden ved å delta i dugnadsarbeid og fellesskapet det gir.