Eier: Anita Panman  
Sted

Borgen i Lardal kommune

 
Mål på kjøkken: 6,5 x 3 m  






 

Kjøkkendrøm:
Melåsrønningen er en husmannsplass fra 1860. Kjøkkenet som sto der når vi kjøpte hytta for fire år siden, bar preg av hjemmelagde løsninger og er nå revet. Vi har støpt nye gulv, skiftet ut råtne bjelker og satt inn nytt vindu og laget en utgang til en ny veranda fra kjøkkenet. Tre av veggene vil bli panelert og malt, gulvet belagt med olja furuplank. Tømmerveggen og hengepipa restaureres og beholdes i sin opprinnelige stil. Denne gamle tømmerveggen vil være med på å gi kjøkkenet den sfæren vi ønsker. 
Oldemors gamle komfyr skal få sin plass under den gamle hengepipa og vi har samlet mange gamle kjøkkenredskaper. I sommer fikk vi også det gamle åket til Maria, som bodde på husmannsplassen frem til på 50-tallet. Sammen med en kjøkkeninnreding fra Femund Interiør blir dette et perfekt kjøkken for hytta vår.

En god historie fra kjøkkenet:
Det var en gang:
Et kjøkken er en naturlig samlingsplass i et hjem og har mange historier. Historien vi velger å dele fra det mer en hundre år gamle kjøkkenet på Melåsrønningen, handler om det åket vi fikk av hyttenaboen vår i sommer. Vi ble invitert hjem til dem, da de ga oss denne svært spesielle gaven. Åket er slitt og har korte kjettinger som er preget av mye bruk. Vi ble fortalt at Maria, som levde på Melåsrønningen i en årrekke, var kortvokst og svært krum, derfor disse korte kjettingene. Åket hadde sin faste plass på kjøkkenet og var det første som måtte tas fram om dagen for å hente vann til dyra i fjøset og matlaging inne på kjøkkenet. Åket vil nå etter 60 år komme tilbake på sin gamle plass, men nå som ?gjest? siden hytta har fått innlagt vann.