- Forskjellen mellom hytte og hjem er blitt stadig mindre. Møblene vi kjøper til hytta har ofte en standard som er helt på høyde med det vi har hjemme. Sol- og vindenergi er like aktuell for fritidsboligen som eneboligen. Og den vedfyrte stampen står like gjerne på tunet hjemme som på hytta, sier Per Levik i Hyttemessen.

Aktuelt for alle

Dermed vil han understreke at utstillere og produkter Hyttemessen tar med til Ridehallen vil interessere langt flere enn hyttefolket alene. Et bredt spekter av utstillere vil fylle den 1000 kvm store Ridehallen under Dyrsku´n.

- Hellerudsletta er Hyttemessens hovedarena, et valfartssted for alle hytteinteresserte. Men for mange er det lang tur. Derfor er det hyggelig å kunne møte hyttefolk blant annet fra  Agder, Rogaland, Vestland og ja, også fra Telemark her på Dyrsku´n, legger han til.

Hyttemessens utstillere presenterer et knippe av de mest aktuelle produktene og tjenestene for hytteeiere. Nær sagt til alle tider har for eksempel toalettløsninger for boliger uten innlagt vann, vært sterkt etterspurt. På dette område er norske bedrifter helt i toppen internasjonalt, forteller Tore Bjørnstad.

- Jets med sitt vakuumtoalett og Cinderella med sine forbrenningsløsninger er svært populære blant hyttefolk. De vil være på plass i Seljord. For ikke å snakke om solcelleløsninger! Hyttefolket førte an i denne «revolusjonen». Nå tenker «alle» på hvordan de kan lage sin egen strøm.

«Eventyrlig-Ole» på plass

De to messearrangørene gleder seg over at fritidsboligen nå er et tema på Dyrsku´n. Hytta er for mange familier det viktigste samlingsstedet. For små og store er den også arena for å framelske praktiske ferdigheter.

- I Ridehallen blir det inspirasjon å hente på mange plan. Vi synes det er stor stas at cowboy-Ole fra populære «Eventyrlig oppussing» kommer med hengeren full av materialer og verktøy. Han vil snekre, prate og by på konkurranser for store og små, forsikrer Bjørnstad.

Det ryktes at kjendissnekker Ole Rosén-Lystrup vil «lodde ut» en privat befaring til en hytteeier og bistå vinneren med tips og råd i beste «eventyrlig-oppussing-stil».

Noen kan tenkes å komme til Ridehallen med «alvorlige hensikter». Derfor vil den som ønsker å kjøpe tomt og hytte kunne gjøre også det - på stedet!