Det er ikke mye å utsette på beliggenheten til noen av hyttene. Begge befinner seg i sommeridylliske Vestfold og rett ved sjøen. Den ene er bygget på 16000 kvm store Unholmen i Tjøme - ytterst i Vestfjorden (Tønsbergfjorden). Den andre har vei, vann og kloakk og ligger lett tilgjengelig på Vesterøya i Sandefjord.
Unholmen - kraftig nedpriset idyll ytterst i havgapet i Vestfold. Foto: Eie eiendomsmegling |
Satt ned 6 mill kroner
På Unholmen har eierne bygget en splitter ny hytte. Imidlertid gjenstår noe arbeid, blant annet i forbindelse med avløp og baderom. Kjøperen må nok også belage seg på ny boring etter vann. Opp av det første borehullet kom nemlig vann som viste seg å inneholde i overkant mye salt. Da hytta ble lagt ut for salg i fjor var prisen nesten 15 millioner kroner. Nå er den altså nede i 8,9. Selskapet Unholmen AS kjøpte øya for ti år siden, angivelig for 12 millioner kroner.
- Vi har gått ned seks millioner, og det er en vesentlig prisnedgang. Det var planlagt en del gjenstående arbeider som ikke er kommet på plass. Dette er det gitt et tilbud fra totalentreprenør på 1,6 millioner kroner, forklarer Hans Westby i Eie eiendomsmegling til Øyene. Han forklarer at det også er ukjente faktorer rundt parkering og båtplass på land.
Denne arkitekttegnede hytta ligger bare 50 meter fra stranda. Foto: Sem & Johnsen Eiendomsmegling |
Designhytte
På Vesterøya, noen få kilometer unna, er en arkitekttegnet hytte fra 2009-2010 nylig lagt ut for salg med prisantydning 6,5 mill kroner. Den såkalte designhytta i massivt tre har et totalt areal på 105 kvm. På taket er det anlagt terrasse og bygget en innglasset sommerstue.
– Dette er en veldig annerledes og tøff hytte. Den ligger veldig fint til med mye sol, lys og utsikt. Nesten uansett hvor du snur deg ser du ut mot sjøen, sier Camilla Sem i Sem og Johnsen Eiendomsmegling til Sandefjords Blad.
– Vi har sett på omgivelsene og hyttas stand og satt en pris vi mener er et fornuftig utgangspunkt. Så får vi se hva markedet er villig til å gi for den, sier Sem.
Til syvende og sist er det vel også i denne sammenheng markedet som sitter med fasit.