– Overskuddsproduksjon forekommer hyppigst på solrike sommerdager når strømprisene er lave. Vi tilbyr kundene våre å spare strømmen og bruke den når egenproduksjonen faller og strømprisen stiger, forteller Christian Kalvenes, konserndirektør for privatmarkedet i Fjordkraft.
– Vi har stor tro på at solkontoen, kombinert med en ny Fjordkraft-app, vil være etterspurte løsninger for kunder som produserer egen strøm, sier han.
Denne eneboligen på Nøtterøy har 32 paneler og en årlig produksjon på i overkant av 9 000 kWh. Det utgjør 29 prosent av årsforbruket. Foto: Zovenfra |
Styrer uttaket selv i Fjordkraft-appen
Fjordkraft-kunder kan selv velge om de ønsker å lagre overskuddsproduksjonen på konto eller selge strømmen fortløpende.
Strømmen spares i kilowattimer. En kWh inn er også en kWh når den tas ut av kontoen, uavhengig av prisendringer. Fra strømmen produseres til den forbrukes kan den altså doble seg i verdi.
Strøm på konto
Kundene melder seg selv på solkonto-ordningen i Fjordkraft-appen, og det er gratis å ha en solkonto hos Fjordkraft. Det legges ingen begrensing på hvor mange kWh som kan spares opp på solkontoen, men uttak må gjøres innen 18 måneder etter at strømmen ble produsert.
– Kunden kan se egen saldo og styre uttaket fra solkontoen ved hjelp av Fjordkraft-appen, forklarer Kalvenes.
Slipper ikke unna nettleien
Ved uttak fra solkonto må kunden fortsatt betale strøm og nettleie for forbruket i den aktuelle perioden. Uttaket fra solkontoen kommer som en transaksjon på fakturaen som reduserer totalsummen.
Om ønskelig kan kunden selv avslutte solkontoen i Fjordkraft-appen. Da vil oppsparte kWh komme som fratrekk på neste faktura. Det samme gjelder om kunden velger å bytte strømleverandør.