Støre klødde seg i hodet og kom til at han måtte høre med kommunen hvordan det kunne ha seg at «noen dråper vann (kunne) koste tusenvis over tre år?» som han formulerte det i sin henvendelse til Arendal kommune. Støres hytter ligger i Kilsund.

Manglet liten dings

I følge avisa Tvedestrandsposten som forteller historien, var det fraværet av en ganske beskjeden installasjon som påførte hytteeier Støre kjemperegningen. Han manglet nemlig vannmåler.

I stedet for å regne ut hvor mye vann som faktisk har blitt brukt, hadde kommunen derfor målt forbruket etter eiendommens areal. Og med tre bygg på tomta, ble regningen deretter -10 347 kroner, 10 065 kroner og 9499 kroner.

– Vi skjønner at det føles litt urettferdig, men uten en vannmåler er det arealet som gjelder, forklarte saksbehandler Bente Løvaasen i sitt svar til Gahr Støre.

Lys i enden

Hadde en vannmåler blitt installert da Støre koblet seg på avløp i 2022, ville han betalt for det faktiske forbruket. 

- Dette ble ikke gjort, og forbruket på vann og avløp blir dermed beregnet ut fra arealet på de byggene som har innlagt vann og avløp, skriver saksbehandler Bente Løvaasen.

Men det er lys i enden av vannrøret! Statsministeren får nå installert en vannmåler, slik at framtidige regninger faktisk vil reflektere forbruket. Dermed bør både tannpuss og kaffivann ha en kostnad til å leve med.