- Hytteliv og friluftsaktiviteter er viktig for trøndere, ja, for folk i hele Midt-Norge. Slik sett er det vel på høy tid at det kommer en messe som vår sentralt i Trøndelag, sier Bjørnsen til hytteavisen.no.

Skjermbilde 2024-10-01 kl
Ronny Bjørnsen (Foto: Privat)

Utbredt frilufts- og hyttekultur

Han er en rutinert messearrangør. Gjennom en årrekke har han arrangert boligmesser omkring i landet - rundt 60 anslår han det til. Nå framover vil det handle om fritidsboliger og det friluftslivet som naturlig utfolder seg med hytta som utgangspunkt.

- Blir det mest hytte eller mest friluftsliv å se på messen?

- I utgangspunktet legger vi opp til 50/50. Det er mye å favne om. Friluftsliv er et stort felt, det vet alle som har vært innom eller lest om Villmarksmessen på Lillestrøm. Kulturen for jakt og fiske vet vi står veldig sterkt i denne regionen. De store hyttedestinasjonene i Midt-Norge forteller oss også at hyttelivet er viktig for svært mange i landsdelen. Messen i Abrahallen i Hommelvik, en kort tur fra Trondheim, kommer derfor til å «treffe mange hjemme», mener en overbevist Bjørnsen.

Sentrale aktører

Hans egne erfaringer som messearrangør blir viktig i oppbyggingen av den nye messearenaen i Midt-Norge. Med på laget har han solide partnere som Per Levik og Tore Bjørnstad i Hyttemessen AS, arrangørene av Norges største hyttemesse på Hellerudsletta. 

 Andre sentrale personer på arrangørsiden er produsent Bjørn Tore Hallem i TMM produksjon, som lager den populære serien Eventyrlig oppussing og Dag Rune Johansen, også han fra TMM og en kjent skikkelse fra Trønder-TV og Naturkanal 1. Dessuten er hytteavisen.no, det digitale nyhetsstedet for hyttefolk, med i samarbeidet.