sjusjøen2_168x119
-Vi vil gi folk den gode opplevelsen, både for kropp og sjel, slo Ole Røhnebæk fast.

Bildet over: Plan- og næringssjef Ole Roger Strandbakke ledet møtet som samlet drøyt 130 interesserte tilhørere på Rustad Fjellstue. Foto: Ivar Bae

Det var Ringsaker kommune som sammen med grunneierne og velforeningene i området inviterte til møtet, som ble ledet av plan- og næringssjef Ole Roger Strandbakke, skriver Ringsaker Blad.

sjusjøen3_168x116
Johannes Haukåssveen har god tro på en nye skiforeningen som er dannet.

Enorm vilje

– Mange aktører er i virksomhet på Sjusjøen. Noen nye er kommet til. Og alle jobber i sitt eget tempo. Når noen går litt raskere enn andre, kan man komme litt i utakt. Men viljen til å få Sjusjøen på kartet er enorm, sa Ole Røhnebæk, en av innlederne på møtet.

– Vi har kanskje det flotteste terrenget og løypenettet i Nord-Europa. Målet er å gi folk de gode opplevelsene både for kropp og sjel, sa han. Han er sjøl et eksempel på den satsingen som nå er i gang. Han er engasjert til å lage en forstudie for det som til syvende og sist er det store prosjektet: Hvordan organisere Sjusjøen slik at vi får mest mulig ut av området?

Han var en av en lang rekke innledere, som alle på sitt vis hadde positive forhold å snakke om.

Planlegger Sigrid Langsjøvold i Ringsaker kommune var først ute, og kunne fortelle at arbeidet med kommuneplanarbeidet for fjellområdene nå er i full gang igjen etter at det lå på is under byggestoppen.

Vann og avløp

– Vi tar sikte på at planen skal kunne sluttbehandles av det sittende kommunestyret, altså seinest i september, fortalte hun.

Og denne planen er det som skal trekke opp retningslinjene for hva som skal skje i området. Det at man endelig ha fått i havn en ny avtale om vann og avløpsutbyggingen er uhyre viktig.

– Sjøl om dette betyr store utlegg både for kommunen og grunneierne, er vi trygge på at det vil ha stor betydning for utviklingen i fjellet, slo bestyrer Per Fineid i Pihl AS fast.

Fineid orienterte også om planene for omlegging og samordning av Birkebeinertraseene, ikke minst for å redusere «brukskollisjoner» i sentrum av Sjusjøen under Birkebeinerrittet.

– Vi har syslet med tanken om en felles trasé i flere år. Nå skal vi sammen med Birkebeinerorganisasjonen se konkret på det, sa han. Fineid opplyste også at man nå starter opp med en ny brukerundersøkelse, i regi av Høyskolen på Lillehammer.

Skiforeningen

Nye aktører er kommet til på Sjusjøen. En av dem er Sjusjøen og omegn skiforening, som Johannes Haukåssveen fra Ringsaker Almenning orienterte om.

– I dag har foreningen 350 enkeltmedlemmer, 17 bedriftshyttemedlemmer og 17 bedriftssamarbeidspartnere. Vi ønsker oss flere, sa han.

Formålet med foreningen er å skaffe penger til utvikling og vedlikehold av stier, skiløyper og sykkeltraseer i fjellområdene.

– Stien rundt Sjusjøvannet står høyt på lista vår, sa han.

Utbygging

Etter stillstand under byggestoppen ligger nå en rekke utbyggingsprosjekter rett rundt hjørnet. Ringsaker Almenning er i full gang med å tilrettelegge et felt med 40 tomter på Rømåsen, og et nytt leilighetsprosjekt er på trappene i Natrudstilen.

Og Pihl på sin side kan konstatere at den siste protesten mot reguleringsplanen for fortetting i Lunkevegen/Vardåsen er avvist, og at planen dermed er vedtatt. Nå er det regulering av tilsvarende fortetting på Storåsen som står på programmet.