Nå skal det sies at feiingen skal foretas bare hvert 15. år. Men innkrevingen har form av en årlig avgift på 160 kroner, melder HA. Hvordan man snur og vender på det: Prisen for hver feiing blir 2400 kroner. Det får hytteeiere til å gå i taket.
Også ordføreren reagerer
– Det er helt forferdelig. Det blir en grov avgift. Jeg skjønner ikke at det er mulig, sier hytteeieren Anne Marie Braastad til HA. Sågar ordfører Anita Ihle Steen (Ap) reagerer.
- Det virker som vi skal hente ut alt fra hyttefolket, sier ordføreren til HA. Hun har bedt om at det blir lagt fram en redegjørelse om feieavgiftene i kommunestyret. Steen er usikker på om det er lurt å innføre en så dyr avgift.
- Finner stadig på nye avgifter
- Jeg vil være mer fornøyd om vi har en lik pris på bolig-og hyttefeiing, sier Steen. Eneboligeeiere betaler nemlig mindre for feiejobben.
Hytteeier Anne Marie Braastad som har tidligere reagert på nivået for festeavgifter, synes det er smakløst at hytteeierne får en ny utgift å irriteres over.
– Det virker som om grunneierne og kommunen kun vil ha hytteeiere med mye penger og som ikke bråker om avgiftene. De finner stadig vekk på nye avgifter, sier Braastad.
Kommunen på sin side hevder feiing på hyttene blir dyrere enn i eneboligene.
Pipa kan bli dyr
Vi har opp gjennom årene skrevet flere artikler om piper og gebyrer:
Les om priser på piperehabilitering og om gebyrene for å få gjort det.
Det hender også at feierne nekter å feie hyttepipa fordi de påstår at taket er for farlig.
Det er egentlig ganske enkelt å feie pipa selv.