Bakgrunn

Frivillig arbeid og dugnadsånd framholdes ofte som kjennetegn på noe typisk norsk. I det store fellesskapet av hyttefolk finner vi mange enkeltpersoner, foreninger og grupper, som gjør en verdifull og uegennyttig innsats for små eller større samfunn av hyttefolk, ofte også til gavn for allmennheten. 

Hyttefolkets ENTUSIASTPRIS

Norsk Hyttelag, Hyttemessen og Hytteavisen vil løfte fram og hedre enkeltpersoner og/eller foreninger/grupper som har gjort/gjør en ekstraordinær innsats for det store fellesskapet av norske hytteeiere ved hvert år å tildele ”Hyttefolkets ENTUSIASTPRIS”.

Jury

Hver av initiativtakerne oppnevner en kandidat til juryen, som vurderer de innkomne forslagene og utpeker vinneren av årets pris.

Kandidater og forslag

Et kandidatur må kjennetegnes ved at vedkommende har gjort en frivillig, ulønnet og ekstraordinær innsats til fremme av verdier eller interesser som oppleves som viktige for hyttefolk.

Forslag til kandidater kan sendes inn av så vel enkeltpersoner som foreninger, organisasjoner eller interessegrupper.

Forslaget skal begrunnes skriftlig med oversikt over innholdet i og omfanget av det arbeid som er nedlagt av den aktuelle kandidaten. Også annen dokumentasjon (eks bilder) vil være relevant. Dessuten ønskes oppgitt navn på kontaktperson(er) og eventuelle referanser.

Forslag sendes per mail til jury@entusiastprisen.no innen 1. mars hvert år.

Pris og tildeling

Hedersprisen er et litografisk bilde (eller tilsvarende). Tildelingen finner under Hyttemessen/vår pt. på Exporama Senteret på Hellerudsletta.

Markedsføring

”Hyttefolkets ENTUSIASTPRIS” vil bli gjort kjent gjennom de mediekanaler initiativtakerne har til disposisjon, det vil si på de respektive hjemmesidene, FB-sider og trykte publikasjoner som medlemsblad og magasinet PÅ HYTTA. Prisen vil bli kunngjort både gjennom redaksjonell omtale og annonser.

Lokale medier og eventuelle andre relevante publikasjoner vil bli invitert til prisutdelingen.

Prisen utdeles første gang på Hyttemessen våren 2016.