FH-gruppen er en av Norges aller største hytteprodusenter og med bunnsolid økonomi. Etter en eventyrlig reise i hyttemarkedet, casher Kaarud nå inn belønningen for mangeårig innsats for å skaffe Kari og Ola prisgunstige hytter.

Svensk fond overtar

Ny eier er det svenske oppkjøpsfondet Altor, skriver DN. Fondet betaler over en milliard kroner for konsernet. Kaarud og hans to barn går ut med 800 millioner kroner, mens resten går til de ansatte som har eierandeler i datterselskapene, erfarer DN.

Kaarud vil ikke kommentere prisen overfor DN, men uttaler at «vi har sikret oss godt fremover».

Den typiske hyttefamilien

- Vi har hele veien søkt å leve oss inn i hva en typiske norske hyttefamilien trenger og ønsker, sa Kaarud i et intervju med hytteavisen.no for noe tid siden. Praktiske løsninger, enkelhet og pris har vært vårt mantra helt siden vi bygde den første «Familiehytta» i 2006. Den la på alle måter grunnlaget for den moderne FH-gruppen. Siden har Kaarud lagt Telemarkhytter og Nordlyshytter til porteføljen.

Furutangen-suksessen

Et av hans suksessekriterier har vært samarbeid med tomteutviklere.  Selv har han framholdt samarbeidet med grunneier Jan Skogheim om Furutangen som et godt eksempel på hvordan en tomteutvikler og FH Gruppen som hytteleverandør har skapt et sterkt konsept: En praktisk og nøkkelferdig hytte på selveid tomt – alt til en samlet pris som «alle» kan se seg råd til å kjøpe. «Furutangen» er vel blitt noe nær det man kalle en folkehytte.

FH Gruppen - en «category killer»

Maria Tallaksen, investeringsdirektør i Altor Equity Partners, sier til DN at de er tilfreds med at både Kaarud og mange i ledelsen forøvrig blir med videre som aksjonærer. Familien Kaarud går inn med åtte prosent. De øvrige i ledelsen går inn med nær det dobbelte i den nye FH Gruppen, der alle selskapene nå er i et konsern. 

– FH Gruppen har utviklet en forretningsmodell som gjør dem best i bransjen slik vi ser det, en «category killer». De leverer høy kvalitet og tilstrekkelig fleksibilitet til kundene. Det har gjort at de har tatt markedsandeler fra lokale utbyggere, sier Tallaksen til DN.