Saken har ført til store konsekvenser for hytteeieren, en familie fra Rogaland. De kjøpte fritidseiendommen i Søgne for tre år siden.
Det er Avisen Kristiansand (KRS) som omtaler saken.
I januar i fjor begynte kommunen å motta henvendelser fra bekymrede naboer som meldte om påståtte ulovlige arbeider i strandsonen. Flere meldinger om mulige brudd på reguleringene førte til at kommunen igangsatte en grundig undersøkelse.
Som et resultat av undersøkelsene har hytteeieren mottatt flere pålegg fra kommunen, inkludert fjerning av en volleyballbane, en brygge, et tilbygg til hytta, terrenginngrep og en flytende badstue.
Kommunen avslo, hytteeieren anket
I september i fjor ba hytteeieren om innsyn i korrespondansen mellom kommunen og de aktuelle naboene. Kommunen avslo forespørselen i mars i år, med henvisning til at identiteten til tipserne er taushetsbelagt informasjon.
Hytteeieren klaget på avslaget, med argumentet om at han trengte innsyn for å kunne forsvare seg mot anklagene.
«Kjølende effekt» på varslinger
Statsforvalteren har nå behandlet klagen og støtter kommunens vurdering om at tipsers navn kan holdes unntatt offentlighet. De mener at innsyn i tipseres navn kan ha en kjølende effekt på fremtidige varsler, noe som vil svekke kommunens evne til å følge opp ulovlighetssaker.
Statsforvalteren understreker at bilder og videoer som dokumenterer de fysiske inngrepene på eiendommen, gjør det klart at tipsene er troverdige. Kommunen har i sine forhåndsvarsler og pålegg ivaretatt hytteeierens rett til kontradiksjon, ifølge Statsforvalteren.
Imidlertid har Statsforvalteren har pålagt kommunen å gjøre en ny vurdering av hvilke opplysninger som kan frigis uten at tipsernes identitet blir kjent.