- Vennene mine ble litt sjokka, ja, ler Karoline. Hytte er jo ikke den mest typiske investeringen blant unge i 20-årene. At hun likte fjellet, at hun trivdes på Beitostølen og i traktene rundt – alt dette visste de. Hun hadde jo vært med dem på tur en rekke ganger. Men at hun plutselig ville bli hytteeier, var de slett ikke forberedt på.
Så annonse – ble nysgjerrig
Det var faktisk på en av venneturene til Beitostølen drømmen festet seg i henne.
- Mens vi har her oppe kom jeg til å bla i en publikasjon der jeg så en annonse for et nytt hyttefelt i Raudalen. Området ligger bare noen få kilometer fra hotellene på Beitostølen. Jeg hadde for så vidt gått med en liten hyttedrøm inni meg, men hadde ikke gjort meg noen tanker om hvor. Nå ble jeg veldig nysgjerrig på dette feltet og de hyttetypene som var tenkt bygget her.
Straks etter var Karoline på tur inn til Raudalen Resort. Som den bestemte unge damen hun er, tok det ikke lang tid før hun hadde valgt både tomt og hyttetype. Ja, hun ble den første tomtekjøperen i feltet og fikk akkurat den fliken av moder jord hun ønsket seg.
- Kjøkkenet er veldig praktisk og solid, mener Karoline. Men så er det også et Sigdal-kjøkken, som for øvrig er standard i denne hyttemodellen. |
- Så fornøyd med valget
I september/oktober 2015 satte hun signaturen sin på avtalene med Tinde Hytter.
- Jeg så for meg hvordan hyttemodellen jeg hadde bestemt meg for, ville passe inn på tomta og i terrenget. Jeg er bare så fornøyd med valget, utbryter Karoline. Hun peker mot den gedigne vindusfasaden stua, som gir et fantastisk utsyn mot fjellnaturen utenfor.
- Se bare på dette!
Uansett hvor en oppholder seg i hytta – i sofakroken, ved spisebordet, på kjøkkenet eller på hemsen – så er utsikten den samme. Ja, gjestene får den i «fleisen» med en gang de kommer inn hyttedøra.
- Og det flotte er at dette «viewet» får jeg ha helt for meg selv og i all framtid. Her kommer ikke til å bli bygget noen hytter i terrenget utenfor «stuevinduet», sier Karoline. Gjennom vinduene i langveggen har hun for øvrig strålende utsikt til blant annet landemerket Bitihorn.
På Lillehammer fant Karoline produsenten av denne soveromsløsningen. |
Stylet på egen hånd
Hun tok den nye fritidsboligen sin i bruk i mai i fjor. Hytta var faktisk den første som sto ferdig i feltet. Det er Tinde Hytter, den store hytteprodusenten i Gudbrandsdalen, som bygger ut deler av feltet.
Naturligvis har hun selv stått for stylingen. Selv om hun ønsket en minimalistisk stil, har hun vært bevisst på at hytta måtte oppleves som lun.
- Den er jo fire meter høy, så jeg vært opptatt av å gjøre den intim og varm men uten å oppheve det enkle inntrykket, forteller Karoline. Hun har ikke beveget seg langt for å finne elementer og gjenstander som kunne bidra i prosessen. Det meste fant hun i låven hjemme på gården på Hadeland.
Ferdigbeiset panel er brukt både i taket og på veggene. Ved å bruke den samme beisfargen også utendørs, har hun lyktes i å skape en fin samklang mellom det indre og det ytre.
En gang et viktig hjelpemiddel, nå pynt i en moderne fjellhytte. |
Litt over to mill. kroner
For den som elsker friluftsliv året rundt er Raudalen et perfekt sted, mener Karoline. Selv bruker hun omgivelsene flittig – sommer som vinter.
- Siden jeg er glad i å stå på ski passer det godt at skitrekket starter så å si rett utenfor hyttedøra. Jeg liker også å kjøre off piste. I så måte byr fjellterrenget her i Raudalen på mange og varierte muligheter, sier Karoline.
Da hun flyttet inn i sin nybygde hyttedrøm, hadde den kostet henne litt i overkant av to millioner kroner. Mye penger, medgir hun, men så har hun jo fått en hel hytte på egen tomt for summen. På Beitostølen må man betale to millioner bare for tomta! Kjøpet er gjort etter grundige overveielser.
- Den gamle kjelken tok jeg med hjemmefra, pusset, lakkerte og tok i bruk som skostativ i entreen, forteller Karoline. |
Kjempeinvestering
Faktisk har prosjektet allerede nå vist seg å være en kjempeinvestering, mener hun.
- Åja?
- Jeg begynte allerede i fjor sommer å leie den ut gjennom Airbnb og Finn. Hytta blir jo stående tom i perioder, så hvorfor ikke, tenkte jeg. Så viste det seg at den ble kjempepopulær blant turister. Jeg har følelsen av at «hele verden» var på besøk i fjor – folk fra USA, Australia, Saudi Arabia, Kina, Finland og andre. Noen nordmenn også så klart.
Siden gjestene oppfører seg eksemplarisk, rydder og vasker skikkelig etter seg, sitter hun igjen med et pent overskudd. Utleievirksomheten dekker ikke bare de løpende driftsutgiftene; den bidrar også i nedbetalingen av lånet.
Selv setter hun seg i bilen og drar til fjells i de ledige periodene.
- Jeg koser meg så inderlig når jeg er her. Av og til er jeg her helt alene, ofte sammen med venner og familie. Ekstra stas er det når samboeren blir med oppover, sier Hadelands-jenta.
Med unntak av soverommene og badet, er det ingen vegger og skiller. «Alt» flyter i ett. Mammas gamle treski viser vei opp til hemsen. |
FAKTA
- Hytte av typen «Slettefjell», levert av Tinde Hytter
- Første av 33 hytter i Raudalen Resort, Beitostølen. En rekke er allerede solgt/bebygd.
- 58 kvadratmeter. 7 soveplasser. To soverom pluss hems.
- Kjøkken levert av Sigdal.
- Gulv: Moelven Furu Artic. Hardvoksbehandlet. Paneler fra Bjertnæs: Tak hvitpigmentert, vegger beis i fargen Morgenlød.
- Pris for tomt og komplett hytte: Drøye 2 mill kroner.
- Raudalen Resort er et trepartsamarbeid mellom Beitostølen Resort (grunneier), Tinde Hytter og DestinasjonsKirurgene (markedsføring og salg).
- Raudalen ligger for øvrig i Vang, som ikke har eiendomsskatt.