- Vi er kjempefornøyde, sier Haugen til hytteavisen. Rett etter påske blir det innvielsesfest med alle som har bidratt til prosjektet. Da skal alle som har hjulpet oss feires, venner og familie. Med på prosjektet er i høyeste grad også samboeren Karianne Amlie Wahlstrøm, som var en av koinkurrentene hans i Farmen 2020.
Per Gunvald Haugen og Karianne Amlie Wahlstrøm har stått på gjennom hele vinteren for å gjøre vinnerhytta fra Farmen ferdig til påske. Foto: Privat |
Mye jobb
De har fått brukt Kikut, vinnerhytta fra Norgeshus, gjennom det meste av vinteren. Men samtidig med oppholdene har det vært jobbet intenst for å få den ferdig til påske.
- Det er lagt ned mye egeninnsats, innrømmer den glade Farmen-vinneren fra Gjerstad.
Flott premie, men mye ekstra
Å vinne en hel hytte er i utgangspunktet en overveldende premie. Men premien var kun byggesettet. Tomt måtte han selv skaffe og alle kostnader ved grunnarbeid, strøm og mye annen assistanse måtte vinneren ordne og betale på egen hånd. Vinnerbilen ble solgt som delfinansiering.
— Tenker vel at det er blitt et par millioner kroner i egne utlegg. Men du verden - vi ville absolutt ha hytta og resultatet er verdt all innsatsen, sier Haugen. Han legger til at han fikk en god avtale med tomteselgeren også.
Haugen lovpriser det fine skiterrenget og løypenettet som er i området. Foto: Privat |
Flere kjente i feltet
Tomta kjøpte han forresten etter anbefaling fra en kjenning som hadde hytte i nærheten. Det viste seg at han kjente flere hytteeiere i området. Telemark er en populær hytteregion for sørlendinger.
- Vi kjørte til Gautefall - det er jo bare en times tur unna Gjerstad, så oss rundt og fikk bare gode følelser for hyttefeltet.
Det gjorde også barna hans - tvillingene Anna og Lars Erik.
Selvlaget spiestuebord med plate laget fra en gammel alm fra Frognerparken. Foto: Privat |
Alm fra Frognerparken
Kjæresteparet har laget mye av interiør og møbler selv. Det gedigne spisebordet er han fornøyd over å ha laget på egen hånd.
- Planken i bordet er alm og kommer fra et gammelt tre i Frognerparken. Det var en kamerat av min far som kom over treet. Treet ble kappet opp og et grovt stykke av stammen fraktet til Gjerstad.
Kjøkkenet er innkjøpt. Hylla i bakgrunnen er imidlertid selvlaget. |
Steintungt å bære
Der fikk Haugen stammen kappet opp i høvelige tjukke planker. Understellet i svartlakkert stål kjøpte han.
- Da bordet var ferdig og skulle bæres inn i hytta måtte vi være 3-4 personer for å få det inn, ler Haugen.
Kjæresten Karianne er både interiørinteressert og handykvinne. Hun har også satt sitt bumerke på flere av elementene i den nye hytta.