Stavanger Skyet 13
Se været der du er »

Friluftsliv slår alle rekorder

Antallet som er medlem i en friluftsorganisasjon har aldri vært så høyt som i dag. Det viser tall fra Friluftslivets Fellesorganisasjon (FRIFO).

KLATRING Eidene_640x440
Aldri før har så mange vært medlem av en friluftsorganisasjon. Og klatrerne øker aller mest i antall.

I 2011 var 700.000 medlemmer i en organisasjon tilknyttet paraplyorganisasjonen for friluftsliv, skriver Turistforeningen på sin hjemmeside UT.no.

Les også: Flere medlemmer enn noensinne

Klatring øker mest

Størst tilvekst av medlemmer i fjor hadde Norges klatreforbund. De har nå over 15.000 medlemmer.

Generalsekretær i forbundet, Kari Vanebo, forklarer økningen med at klatring er blitt trendy.

– Stadig flere etterspør hjelp til organisert klatring ute med blant annet kursing og organisering av turer, etter å ha klatret inne en periode, sier Vanebo til UT.no. Hun sier også at klatring er en idrett som mange ungdommer søker seg til når de slutter med annen, organisert idrett.

Besøk Hytteavisens facebookside

Andre nyheter

5C7A4355

Generasjonsskifte gir boost i hyttesalget i Nesbyen

Generasjonsskifte må være noe av forklaringen på salgs-boosten i Nesfjellet. Etter at Olav Erik Tandberg og tremenningen Bernhard Tandberg overtok sine respektive familieeiendommer i Nesbyen, har salget av tomter og hytter skutt i været. De to destinasjonsutviklerne er nå Hallingdals mestselgende.

Les mer»
5C7A4280

Eiendomsskatt: - Hytteeiere har forståelse når bakgrunnen forklares

Sør-Aurdal er i støtet som hyttekommune. I snitt er det satt opp 66 nye hytter hvert år de seinere åra. Ingen Valdres-kommuner har satt opp flere. Ikke rart at ordfører Kåre Helland og rådmann Håkon Rydland fant det fornuftig å besøke høstens hyttemesse på Hellerudsletta fredag.

Les mer»
20160924_112852

Uvdal, Geilo og Gålå: Folk vil bygge hyttene sine i høyfjellet

Hytteelskende nordmenn bryr seg ikke bare om kjøretid til hytta. Stadig flere vil høyt til fjells når de skal bygge. - Det er en slående interesse for tomter som ligger rundt 1000 meter over havet, sier Tinde Hytters daglige leder, Audun Skattebo. Flere tomteutviklere bekrefter trenden. 

Les mer»
20160923_111552

Noen skal handle for millioner, andre ser etter nye duppeditter

De som er på utkikk etter tomter og studerer hyttemodeller er ”alltid” flittige gjester på Hyttemessen nå om høsten. Men mange kommer rett og slett for å scanne markedet og se hva som skjer. Høstmessen åpnet på Exporama Senteret i dag og stenger søndag ettermiddag.

Les mer»
IMG_1431

Høst-hyttemesse i helgen: - Bredere tilbud til messegjestene

Høsten er hyttedrømmerens høytid. Nettopp nå begynner tusenvis av familier å orientere seg blant tomtetilbudene og søke etter den ideelle hytteløsningen. For mange starter «høstjakta» på Hyttemessen på Exporama Senteret, som i høst er lagt til dagene 23.-25. september.

Les mer»
hollungen

Hytteeiere på Hvaler kan rammes av tøff anbudskonkurranse.

I Fredrikstad Blad kan vi lese at bortimot åtte hundre hytteeiere på Herføl, Søndre Sandøy og Nordre Sandøy, i tillegg til en del fastboende, kan få et sterkt redusert bilferjetilbud. 

Les mer»
vegårshei

95 prosent fornøyde med eiendomstakseringene i Vegårshei?

Vegårshei kommune mottok bare 38 klager på takstene som er fastsatt i forbindelse med innføring av eiendomsskatten, skriver Tvedestrandsposten. Klagefristen gikk ut 10. august.

Les mer»
IMG_1389

Hyttefolkets hederspris kommer "alle" hytte- og fjellfolk til gode

”Hyttefolkets Entusiastpris” ble sist vinter overrakt ildsjelen Knut Nes i Aurdalsåsen Hytteforening i Valdres. Sikteskiven som ledsaget prisen, kommer på plass og innvies på Fjellenden 15. oktober.

Les mer»
regnvær

sjekkhuset.no er til hjelp for å ta vare på både huset og hytta

Klimaet blir stadig mildere, våtere og fuktigere, noe som gjør hus, hytter og hager mer utsatt enn før. Det finnes mye du enkelt kan gjøre for å forebygge skader som følge av endringene. Tipsene får du på sjekkhuset.no.

Les mer»
joika

Verre enn den beryktede smørkrisa,
i alle fall for hyttefolket

I det siste har vi lest alarmerende avisartikler om at det er vanskelig å oppdrive joikakaker. Krise, for den tradisjonsrike hermetikken er hyttemiddag nummer 1.

Les mer»
kalkulator

Hytte ble solgt 267 prosent over prisantydningen!

En hytteeiendom ved Hurdalssjøen ble nylig lagt ut til salgs for 300.000 kroner. I går ble den solgt for 1.100.000. Det betyr et påslag på 800.000 kroner eller 267% takket være en heftig budrunde.

Les mer»
20160514_130615

Ga dispensasjon i betent hyttestrid

Flesbergpolitikerne tilgir at utbyggeren bygde i strid med reguleringsplanen og gir dispensasjon i etterkant.

Les mer»
Krukker

Nå kan du gjøre et kupp til hyttehagen

I går reduserte Hageland prisen på blomsterkrukker til femti prosent. Også planter er på salg både hos denne kjeden og i andre hagesentre.

Les mer»
maling

Du må slutte i tide hvis du vil ha et godt resultat når du maler ute

Skal du male ute om høsten, er det viktig å starte tidlig og å slutte før sola blir borte. Har ikke malingen tørket tilstrekkelig nå duggen slår til, risikerer du matte skjolder i den nymalte flaten.

Les mer»